Kubai Köztársaság

Kuba a legjobb...


A tengerpart szerelmeseinek:

A kristálytiszta türkiz víz és a fehérhomokos tengerpartok a Paradicsom szeletei.

Felfedezőknek:

A korallzátonyokkal, hegycsúcsokkal és túraútvonalakkal egyetlen követ sem hagy ki.

Látnivalók Havanna - www.neckermann.hu

A kultúra kedvelőinek:

Fedezze fel az autentikus Kubát a rendezvényeken, a karneválokon és a kultúrán keresztül. A fehér homok íveitől és a türkizkék tengertől egészen a színes gyarmati épületekig, az egyenetlen szárazföldi hegységekig és parti korallzátonyokig könnyű megérteni miért olyan népszerűek a nyaralások Kubában. Az örök vidám emberek és az ötvenes éveket idéző amerikai életérzés tette ismertté és keresetté. Egy kubai nyaralás nemcsak élőzenét, salsa táncot, rumkóstolót és koktélokat ígér, hanem lehetőséget, hogy felfedezzék a karibi sziget gazdag történelmét és kultúráját is. Kézzel sodort szivar, kubai rum, álomszerű öblök és érintetlen korallszigetek jellemzik a Karib-tenger gyöngyszemének is nevezett szigetországot. Kuba az az ország, ahol mindenki a tüzes szamba és rumba ritmusára mozog. Látogassanak el a világhírű Tropicana táncelőadásra, ahol a legszebb kubai lányok tánca biztosan magával ragadja majd Önöket! Természeti szépségei mellett Kuba rengeteg - a gyarmati időkből származó - érdekes látnivalót is kínál: díszes erkélykorlátok, csodálatos paloták és pompás katedrálisok emlékeztetnek a spanyol hódítások időszakára.

Üdülőhelyek:

Havanna- színes sokféleség és melankolikus vágyak

Édes szivarfüst, mely a kávézókból a szabadba száll, kubaiak, akik salsát táncolnak az utcán és amerikai „oldtimerek”, a kényelmes utazás a népszerű Malecón- ez és még ennél is több egy nyaralás Havannában. Érezze a kubai életörömet egy nyaraláson Kuba fővárosában! Ha csak pihenést keres, ha a szigetország kulturális értékei után érdeklődik vagy az ellenállhatatlan természetet szeretné aktívan felfedezni, élvezni fogja a havannai nyaralását. A pompás templomok, katedrálisok és középületek a gyarmati időszakból jellemzik a Havanna nagyvilági óvárosának képét, mely 1982 óta az UNESO Világörökség része. Sétáljon a festői Plaza de la Catedralnál, ahol a környező éttermekből kiszűrődő élőzene gondoskodik a varázslatos hangulatról. Vagy használja fel a nyaralást, hogy még többet tudjon meg a város és ország történelméről és látogasson meg néhány múzeumot, például a Museo de la Ciudad, a La Habana Vieja negyedben. Egy csodálatos hely szórakozásra Kuba régi bárjai, mint az 1817-ben nyíló Bar El Floridita, Havanna központjában. A latin-amerikai zene és egy finom rum-koktél mellett úgy fogja érezni, hogy megérkezett Kubába.


Látnivalók Havanna - www.neckermann.hu

Varadero- kubai álomnyaralás a karibi napsütésben

A Varadero-félsziget varázsa már több mint 100 éve vonzza ide a turistákat a világ minden tájáról. 20 km hosszú, csodálatos, fehérhomokos strand és kristálytiszta víz jellemzi Varadero környékét, ahol az egész éves 25°C vízhőmérsékletnek köszönhetően semmi nem áll a fürdési kedv útjába. A tenger felől érkező kellemes szellő és az árnyat adó pálmafák frissítik fel a nyaralókat a trópusi hőségben. A jellegzetes karibi hangulatról a strandon játszó együttesek, helyi ételeket és italokat kínáló kellemes éttermek és bárok gondoskodnak. Természetesen a hosszú homokos strandon sportolhat is. Próbálja ki magát sárkányrepülésben és surfözésben vagy fedezze fel az üdülőterületet a vízről egy vitorlás hajóból. A Hicacoson töltött nyaralás alatt egy kis szerencsével összetalálkozhat a szigeten tipikus állatokkal, a trópusi, élénk színű rákokkal, melyek elsősorban a félsziget nyugati oldalán fedezhetők fel.

Holguín- kubai életöröm és látnivalók

Az ország keleti részén található, és a kubai zene szülőhazája. Holguin Kuba harmadik legnagyobb provinciája. 1492-ben Kolumbusz Kristóf először Holguín partvonalát látta meg és véleménye szerint ez „A legszebb vidék, melyet emberi szem csak láthatott”. Ez a lelkesedés könnyen megérthető. Festői strandok az északi part mentén teszik kedvelt céllá az országot egy nyaralásra. A dús tengeri élővilág és pompás sziklazátonyok biztosítják az ideális feltételeket az egészen különleges búvár-és sznorkel élményekhez. A legfontosabb turisztikai látványossága az érintetlen környezet, ezért több ökoturisztikai kirándulás közül válogathatnak az idelátogatók A sziget belseje is kínál néhány természeti szépséget Holguín környékén. Lágy dombok simulnak a meredek hegyekhez, melyek felfedezőtúrára hívják a nyaralása alatt. A sokféle felületű Holguín alpesi mikroklímát, illatos fenyőerdőket és egy zebrák, antilopok és más egzotikus állatokkal lakott szigetet foglal magába. Ússzon az útja alatt az elegáns delfinekkel vagy élvezze a gyönyörű lovaglást a strandon.

Látnivalók Havanna - www.neckermann.hu

A szállodák hat gyönyörű, fehérhomokos strandszakon helyezkednek el: Playa Covarrubias, Playa Blanca, Playa Pesquero (a leghosszabb, kb. 1 km hosszú), Playa Yuraguanal, Playa Esmeralda, Playa Guardalavaca. Számos galéria és emlékmű, valamint egy magával ragadó múzeum, melyet egy egykori gyarmati barakkban rendeztek be csak néhány a kulturális ajánlatokból, melyek a holguíni nyaralás alatt várják. Látogassa meg Birán a farmot, ahol Fidel Castro felnőtt.

Látnivalók Havanna - www.neckermann.hu

Santa Clara- ahol a legjobb szivarok készülnek

Santa Clara Kuba középső részén, az Escambray-hegység nyugati lábánál fekvő város, Villa Clara tartomány székhelye és komoly történelmi múltra tekint vissza. A kormány elleni kubai forradalom alatt stratégiailag fontos várost a Movimineto 26 de Julio felkelői elfoglalták, vezetőjük Ernesto Che Guevara volt. Bolíviában bekövetkezett halála után évtizedekkel később maradványait Santa Clarába szállították és az itt található mauzóleumban helyezték el. Santa Clarán található az ország egyik legjobb szivargyára, ahol kitűnő minőségű Monetcristos, Partagás, és Romeo & Julieta szivarok készülnek.

Cayo Coco- pihenjen álomszerű karibi strandokon

Cayo Coco egy tartománya a Ciegeo de Ávilahoz tartozó szigethez az Atlanti-óceánban. A sziget a Jardines del Rey szigetcsoport egy tagja. A pihenni vágyóknak egy nyaralás Cayo Cocon az ideális helyszín, ahol a paradicsomi homokstrandokon kipihenhetik magukat. A türkiz színű tenger fürdésre csábítja, a sok korallzátony szorkelezésre és búvárkodásra. Cayo Coco zátonya a fajokban gazdag flóráról ás faunáról híres, mely nagy hatással van az aktív nyaralókra és a természet kedvelőire is. Nem messze Cayo Cocotól található a világ második legnagyobb korallzátonya is. A sziget sekély öbleiben számos vízimadarat figyelhet meg, mint például a flamingókat és a piros íbiszeket.

Cayo Largo- békés strandok, álomszerű búvárkodás

Kóstoljon bele Robinson Crusoe életébe, ahogy eltölt egy napot Cayo Largo apró szigetén. Ez „A” béke egy pihenéssel töltött nyugodt napon, a magányos tengerpartokon. A búvároknak és sznorkelezőknek fantasztikus élmény a víz alatti barlangok, völgyek és színes korallzátonyok felfedezése. Hajózzon ki a türkiz Karib-tengerre és próbálja ki saját kezűleg a mélytengeri horgászatot. Marlin, kardhal, sárga úszójú tonhal csak néhány hal, melyek ezekben a meleg vizekben élnek.

Látnivalók Havanna - www.neckermann.hu

Látnivalók:

Ez a történelmi, trópusi sziget egy olyan úti cél, melyet soha nem felejt el! Miért ne utazna Kubába, hogy megismerjen egy teljesen új kultúrát? Dzsungelektől és hegyektől a korallzátonyokig és fehér homokig semmi igazán varázslatostól nem lesz itt messze. Kubának fantasztikus turisztikai központjai vannak, akárcsak öreg városai, piacai és természeti csodái a kitaposott úton. Egy gyönyörű tengerparti üdülőhelyen időzve a legtöbbet hozhatja ki a nyaralásából és élvezheti a rengeteg látnivalót Kubában.

Fehérhomokos strandok a Karibi-térség szélén: Az első pontnak mindenképpen a tengerpartnak kell lennie és szerencsére Kubának több száz van belőle! Pálmafákkal szegélyezve és tengerparti bárokkal, melyekben rum-koktélokat valamit friss gyümölcsleveket szolgálnak fel. Rázza le a repülőutat magáról hátradőlve a karibi napsütésben. A sziget déli részén a Karib-tenger, az északin a Golf-áramlat révén a tenger vize itt mindig meleg. A hatalmas korallzátonyok és virágzó tengeri élővilág miatt könnyű maszkot ragadni és megnézni a különleges látnivalókat. Mindegy, hogy kezdő vagy tapasztalt búvár mindenképpen élvezheti a világszínvonalú búvárkodást Kubában. A gyerekek is imádni fogják itt a tengert, a zátonyokhoz evezéstől kezdve az első trópusi halaik megfigyeléséig.

Ajándékvásárlás a régi piacon és séta a történelmi városi utcákon: Kubának nemcsak tengerpartjai vannak, hanem elbűvölő városai is, ahol a történelem mindenhol jelen van. Fedezze fel a gyönyörű régi piacokat Guardalavacában és alkudjon, vagy tegyen egy kirándulást Havannába, hogy megtekintse a híres fővárost. Akik rajonganak a történelmi épületekért, azoknak sok látnivalójuk lesz Kuba egyik történelmi városában, Holguínban. Csodálják meg a gyarmati épületeket és vegyenek részt egy látogatáson egy igazi kubai szivargyárban, ahol olyan élményt szerezhet, mint sehol máshol.

Vissza a természetbe és lásson mindent: A karibi sziget egy sor természeti csoda hazája. A mély dzsungelektől a Cueva de Saturno barlangig, ahol a kék víz és sztalaktitokkal borított mennyezet az egész családot lenyűgözi. Menjen lovagolni a cukorültetvényekre, nézze meg a flamingókat Cayo Coco ingoványaiban és válogasson a helyi fűszerekből Kuba végtelen étkezőiben és éttermeiben. Kuba annyi látnivalót tartogat, hogy egy nyaralás nem is lesz elegendő!

Közlekedés Kubában:

Taxival: Ugorjon be egy taxiba és minden útját kimérik. Kb. CUC$1 az indulási díj és további CUC$1 a kilóméterenkénti díj a városban.

Gyűjtő taxik: Fix áron, távolsági utakon közlekednek. Ezek a gyűjtő taxik akkor indulnak, amikor megtelnek és általában olcsóbbak, mint a busz. Gondoljon a „telekocsira” és egy jó lehetőségre, hogy új emberekkel találkozhasson a kubai nyaralása alatt.

Események:

Karnevál: Egy nyaralás sem lenne teljes a karneváli hangulat megismerése nélkül. Látogassa meg a karnevált Santago de Cubában júliusban vagy Havannában augusztusban és készüljön fel a színekre, a látványos kosztümökre, az utcai parádéra és a zenére mindenhol.

style="text-align: justify"Vallási zarándoklat: Ismerje meg a sziget kultúráját és hagyományait egy olyan eseményen, mint a Romerias de Mayo. Minden évben, májusban rendezik Holguínban ezt a keresztény fesztivált, amit a helyiek „májusi zarándoklatnak” is hívnak, ahol tánc, zene és hagyományos vallási szolgálat van.

Valuta: Az ország valutája a Peso. Kétféle Peso van: a Kubai Peso a helyieknek (CUP) és a Kubai Konvertibilis Peso (CUC) a turistáknak. Kubai Konvertibilis Peso váltására csak az országon belül van lehetőség. A kettő közti zavar elkerülése miatt valutaváltásra csak bankokban és reptéri valutaváltókban vagy a hotelekben van lehetőség.

Borravaló: Kubában a borravaló nagyon fontos, ha borravalót ad győződjön meg, hogy ezt Kubai Konvertibilis Pesoban (CUC) teszi. Manapság a legtöbb étterem 10% szervízdíjat számol fel, de ha ezt nem tartalmazza a számla, 5-10% a méltányos.

Helyi idő: -6 óra időeltolódás.

Időjárás: A szubtrópusi klímának köszönhetően Kuba mindig meleg és rengeteg a napsütés az év minden időszakában. Az átlagos hőmérséklet egész évben 26°C, de két különböző évszak van. A száraz évszak decembertől áprilisig tart, kevésbé csapadékos és hűvösebbek az éjszakák. Az esős évszak júniustól októberig tart, melegebb, vegyesen napsütéssel és trópusi felhőszakadásokkal.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk