Zakynthos

Zakynthos az egyik legnépszerűbb görög sziget. Tökéletes családi nyaraláshoz, rengeteg napsütés, égszínkék tenger és aranysárga homok várja az ide utazókat. Családbarát sziget, ahol rengeteg látnivaló és felfedezésre váró kaland várja a legkisebbeket is. A vízisportolási lehetőségek széles tárháza várja a turistákat, hogy kipróbáljanak valami újat, legyen szó akár vízisíről vagy vitorlázásról. Hagyjuk el a partokat, strandokat és kiránduljunk a szárazföldi részen, fedezzük fel az ősi olajfaligeteket és az időtlen falvakat, melyeket gyönyörű vidék vesz körül. A sziget tiszta strandjai és a családbarát látnivalók biztosítják, hogy ez a tökéletes célpont minden korosztály számára. Bochali falva elengedhetetlen látványosság a főváros feletti domboldalban, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra.

ALYKANAS:

Az olajfaligetek és a zöldellő táj közepette elhelyezkedő kis üdülőhely lenyűgöző kilátást és egy hosszú, arany homokos strandot kínál. A strandon számos aktív sportolási lehetőség áll rendelkezésre. Egy alykanasi szálloda foglalásával, megnyílik előttünk az üdülőhely 3 km hosszú arany strandja.

KALAMAKI:

Kalamaki csendesebb és nyugodtabb, település, mint a szomszédos Laganas. Arany homokkal és tiszta vizekkel várja az ide látógatókat. A konyhák széles választéka és stílusos éjszakai szórakozó helyek emelik a nyaralás élményét. Kalamaki szálláshelyei jó lehetőséget biztosítanak, hogy a hagyományos görög hangulattal élhessünk együtt.

LAGANAS:

A sziget legnépszerűbb üdülőhelye, Laganas rengeteg fiatalt vonz a nyüzsgő éjszakai élet miatt. A boltok, bárok és diszkók választéka bőséges. Komoly kampány folyik az üdülőhelyen, hogy megvédjék a veszélyeztetett tengeri teknősöket.

Látnivalók Zakynthos - www.neckermann.hu

Fontos információk:

Nyelv: A hivatalos nyelv a görög.

Pénznem: A hivatalos pénznem az Euro (EUR).

Helyi idő: Zakynthoson egy órával előrre kell állítani óráinkat

Repülés: Zakynthos nemzetközi repülőterére Budapestről átlagosan 2 óra alatt juthatunk el.

Időjárás és éghajlat:

Évente 300 napon keresztül élvezhetjük a napsütést. A meleg időjárás garantált amikor nyaralásunkat foglaljuk le. A tenger hőmérséklete októberben is 20° C marad. A nyári csúcs hőmérséklet idején is kellemes a strandolás a parti területeken köszönhetően az északi széljárásnak.

Látnivalók, Zakynthos - www.neckermann.hu

A strandok kedvelőinek:

Lépjünk ki a fényképezőgépünkből, mert a zakynthosi nyaralás lehetőséget ad arra, hogy többet nyerjünk, mint egyszerű fotókat. A hajóroncs-öböl, a sziget leggyakrabban fényképezett helye, és csak hajóval elérhető, mesés tájképeket, romantikus képeket készíthetünk ott.

Éjszakai élet kedvelőinek:

A laganasi sétány, klubjaiban a hajnali napfelkeltéig táncolhatunk, habpartikban és menő klubokban. Egész nap különféle italakció várják a szórakozókat.

A történelem szerelmeseinek:

Az ókori Olympia falu a szárazföldön egy hosszú, de annál tartalmasabb kirándulás keretében elérhető a szigetről.

Autóbérlés:

Pár napra béreljünk autót, így egyszerűen felfedezhetjük a sziget látnivalóit a fővárostól egészen a hajóroncs-öbölig.

Helyi buszjáratok:

Zakynthos városban találjuk a helyi tömegközlekedés központját. innen a sziget minden csücskébe eljuthatunk jutányos árakon. Az üdülőhelyeken sem kell pár száz méternél többet sétálnunk a szálláshelyünkről, hogy elérjünk egy helyi buszmegállót.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2022 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk