tájékoztató közlemény a koronavírus miatt kialakult helyzetről

Tisztelt Utasaink!

A koronavírus járvány okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel ügyfélszolgálatunk átmenetileg csak online elérhető, értékesítési hálózatunk irodái zárva tartanak. A Neckermann továbbra is mindent megtesz a színvonalas ügyinézés érdekében, azonban a mostani leterhelt időszakban kérjük megértésüket és szíves türelmüket!

Amennyiben kérdése vagy észrevétele lenne, kérjük írásban küldje el a cs@nurtravel.hu e-mail címre! Munkatársaink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a megszokott 24-48 órás válaszadási határidő online ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt megnövekedhet.

Vigyázzanak az egészségükre, egymásra és készüljenek a 2021-es Neckermann szezonra!

NUR Travel Kft


Új karanténkötelezettségi szabályozás

Magyar állampolgárokat és azok családtagjait Magyarországra történő hazautazás során egészségügyi ellenőrzésnek vetik alá.

Amennyiben a beutazáskor a koronavírus fertőzés gyanúja nem áll fenn, lakóhellyel rendelkező és külföldön élő magyar állampolgár 10 napos házi karanténra kötelezett.

A 10 napos házi karantén a belépést követően automatikusan érvényes (hivatalos elrendelés nélkül).

A határellenőrzésnél a karanténra kötelezett személynek meg kell adnia a karantén helyét és személyes adatait (beleértve a születési dátumát, elérhetőségét, állampolgárságát). Ezeket az adatokat a magyar rendőrség honlapján a belépést megelőzően 24 órával is meg lehet adni (a COVID09 űrlap használatával azok számára, akik ügyfélkapuval rendelkeznek VAGY a COVID10 űrlapot használva ügyfélkapu regisztráció hiányában). Az otthoni karantén megsértése esetén bírság szabható ki szabálysértésenként.

Kérelem esetén a járványügyi hatóság engedélyezheti a koronavírus tesztelést a karantén feloldására. A karantén feloldásához 2 darab 5 napon belül és 48 óra különbséggel elvégzett negatív SARS-CoV-2 PCR teszteredmény szükséges. Fontos: Az első SARS-CoV-2 PCR-teszt a beutazás előtt a Schengeni-térségben, az USA-ban és Kanadában is elvégezhető

Ha a Magyarországról történő kiutazás célja olyan üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a magyar állampolgár Magyarországra történő visszautazásakor igazolja, a magyar állampolgár a kiutazást követően Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.

Magyarországról külföldre történő beutazás az adott ország aktuális járványügyi szabályainak megfelelően lehetséges, melyről a konzuli szolgálat oldalán tájékozódhat.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2021 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk