tájékoztató közlemény a koronavírus miatt kialakult helyzetről

2020. szeptember 1-től új karanténkötelezettségi szabályozás lép életbe a Magyarországra belépő, vagy visszatérő utazók részére.

2020. szeptember 1-jétől a külföldről érkező magyar állampolgár, illetve a magyar állampolgár magyar állampolgársággal nem rendelkező családtagja személyforgalomban Magyarországra történő belépésük során egészségügyi vizsgálaton eshetnek át.

Ha a vizsgálat a fertőzés gyanúját állapítja meg, az illetékes járványügyi hatóság által kijelölt karanténban vagy – ha az nem jelent járványügyi kockázatot – hatósági házi karanténban kerülnek elhelyezésre.

Ha az egészségügyi vizsgálat nem állapítja meg fertőzés gyanúját, és a magyar állampolgár magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, 14 napra hatósági házi karanténban helyezik el.

A karanténban elhelyezett személy kérelmére az illetékes járványügyi hatóság engedélyezheti a karanténban elhelyezett személy számára, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton – SARS-CoV-2 PCR teszt – vegyen részt a felmentés megadása érdekében.

Szabályozás részletesen: itt érhető el.Elérhetőségeink:

A központi korlátozások enyhítésével 2020. június 2-ával újra megnyitottuk a Neckermann utazási irodáinkat és változatlan szakértelemmel állunk rendelkezésükre.

Az irodák aktuális nyitvatartásával, elérhetőségével kapcsolatban ide kattintva tájékozódhat.

Emellett továbbra is állunk kedves Utasaink rendelkezésére az irodáinknál megadott telefonszámokon, illetve az alábbi ügyeleti elérhetőségeken:

e-mail: utazas@neckermann.hu

ügyeleti telefonszám: +36 1 309 59 23

Kérjük Utasainkat, hogy ügyeleti számunkat csak sürgős esetekben hívják!

Kollégáink folyamatosan dolgozzák fel és válaszolnak a beérkezett e-mailes megkeresésekre. Tekintve azonban a körülményeket, ez várhatóan hosszabb időt vehet igénybe, amihez szíves türelmüket kérjük.

Köszönjük megértésüket!

Utazásának megszervezésében a jövőben is állunk szíves rendelkezésére, forduljon hozzánk bizalommal!

Jó egészséget és kellemes utazást kívánunk minden kedves Ügyfelünknek!

NUR TRAVEL Kft.

frissítve: 2020.08.31.

FONTOS TUDNIVALÓK

1993-2020 © NUR TRAVEL Kft. – minden jog fenntartva

még töltünk