Utazási tanácsok (biztonsági vészhelyzet esetén szükséges tudnivalókat is beleértve)

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma és Konzuli Szolgálata fontos tájékoztatást, és tanácsokat ad a külföldi utazásokhoz. Honlapján (http://konzuliszolgalat.kormany.hu) hasznos információk találhatók többek között az ott felsorolt országok biztonsági, közbiztonsági helyzetéről, a beutazási feltételekről, a közegészségügyi, egészségügyi helyzetről, valamint az adott ország egyéb tudnivalóiról. Továbbá gyakorlati tanácsokkal, és elérhetőségi adatokkal szolgál arra vonatkozóan is, hogy az esetleg felmerülő problémákkal hova lehet fordulni segítségért.

A Neckermann számára elsődleges fontosságú utasainak és munkatársainak biztonsága. Ezért azonnal megtesszük a szükséges intézkedéseket, ha tudomásunkra jut a biztonságot érintő változás.

A vonatkozó jogszabály az illetékes minisztériumra bízza annak megállapítását, és közzétételét, hogy mikor, mely úti célok tartoznak az un. I. kategóriába, azaz az „utazásra nem javasolt” országok, ill. térségek közé. Ebben a kérdésben ezért elsődleges forrásunk a szükséges szakértelemmel, információkkal, és hatáskörrel rendelkező Külgazdasági és Külügyminisztérium által mindenkor közzétett besorolás, amely a fenti honlapon szintén elérhető.

Amennyiben a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata egy adott desztinációt az utazásra nem javasolt úti célok közé sorol, akkor a Neckermann leállítja az utaztatást erre a célterületre, az ott tartózkodó utasai és munkatársai számára pedig megszervezi a hazautazást.

A Neckermann honlapján, az „Utazási tanácsok” aloldalon összegyűjtöttük (http://www.neckermann.hu/utazasi-tanacsok) a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának a leggyakoribb Neckermann úti célok országonkénti információs oldalait, melyeken rendszeresen aktualizált tájékoztatót talál keresett úti céljáról, illetve szerepeltetjük a Neckermann telefonszámát is, ahová további kérdéseivel fordulhat. Javasoljuk, hogy elutazás előtt figyelmesen olvassa el a kiválasztott úti célról szóló legfrissebb tájékoztatást. Az alábbi linkeken találja meg a leggyakoribb Neckermann úti célokra vonatkozóan a Külgazdasági és Külügyminisztérium országok szerinti tájékoztatóit.

Amennyiben a fentieken túl további információra van szüksége,
- keresse fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának weboldalát (http://konzuliszolgalat.kormany.hu/index), ahol további hasznos információkat talál.
- keresse fel Neckermann utazási tanácsadóját, aki szívesen áll rendelkezésére részletes utazási információkkal választott úti céljáról.
- hívjon minket a 06 (1) 248 5848-os számon, ahol munkatársaink készséggel szolgálnak további részletes utazási információkkal úti céljáról
.